Voor wie?

Soms lijkt het leven eruit te zien als het huis op deze foto. Klein, verwaarloosd, nauwelijks plek om te leven en te wonen. Natuurlijk, dit is maar een beeld. Deelnemers van My Home zijn divers. Er zijn mensen met een eigen huis zonder geldgebrek en mensen die het echt zonder de voedselbank niet redden. Maar wat ze gemeen hebben is dat ze allemaal een levensverhaal hebben waarop zorgvolle gebeurtenissen een groot stempel heeft gezet. Gebeurtenissen die hen soms zelfs blijvend kwetsbaar maakten. Soms komen mensen alleen te staan, raken ze uit beeld bij vrienden en familie. Kunnen vicieuze cirkels, van psychische, sociale, materiële, lichamelijke en sociale problemen moeilijk doorbroken worden.  Het kan je zo uitputten dat je het niet meer op kan brengen om goed voor jezelf te zorgen. Bij veel mensen stapelen de problemen zo steeds meer op. Die berg aan problemen en verdriet beneemt het uitzicht en maakt mensen hopeloos en machteloos.

Het is ongelooflijk moeilijk om weer op te krabbelen uit zo’n moeilijk dal. Dan kan steun in de in de rug van een vrijwilliger fijn zijn. Iemand die belangeloos aanwezig kan zijn, die luistert zonder te veroordelen, mee kan denken in oplossingsrichtingen zonder te dwingen en te bepalen.

Herkent u zich in delen van wat hierboven beschreven wordt, neem dan contact op met een hulpverlener zoals het Sociaal Team of de huisarts. Zij kunnen met u en met ons kijken of My Home iets voor u kan betekenen.