Voor wie?

Voor wie?

Soms lijkt het of jouw leven er uitziet als het huis op deze foto. Klein, verwaarloosd, nauwelijks plek om te leven en te wonen. Natuurlijk is dit maar een beeld. Deelnemers van MyHome treffen we in allerlei gedaanten. Er zijn mensen met een eigen huis zonder geldgebrek en mensen die het echt zonder de voedselbank niet redden. Maar wat ze gemeenschappelijk hebben is dat ze allemaal een levensverhaal hebben met zorg. Dat er in hun levens zaken gebeurd zijn die hen soms definitief kwetsbaar maakten. Soms door wat hen overkwam, soms ook door eigen schuld.
Wat je dan overkomt heeft vaak erg nare gevolgen. Bijvoorbeeld dat je alleen komt te staan, dat familie en vrienden je niet meer zien. Dat je zo uitgeput bent door wat je overkomt dat je niet de moeite kunt nemen om nog goed voor jezelf te zorgen. Dus slecht eet, waardoor er gezondheidsproblemen kunnen optreden.
Veel mensen hebben, zoals dat genoemd wordt, gestapelde problematiek.
Het uitzicht is dan behoorlijk troosteloos. Sommige mensen hebben dan ook opnames in de psychiatrie achter de rug met klachten als depressie. En het is ongelooflijk moeilijk om weer op te krabbelen na zo’n moeilijke fase.
Dan kan het steuntje in de rug van een vrijwilliger fijn zijn. Iemand die belangeloos aanwezig kan zijn, die luistert zonder te veroordelen, mee kan denken in oplossingsrichtingen zonder bepalend te zijn.